Известие

Collapse
No announcement yet.

Друсане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Друсане

За тая тема аз лично не мога да си определя проблема
    Значи проблема е спирам на светофар и както всички си е 6 изведнеъж почне някакво клатене, друсане или нещо от този тип усещам го с вибраций по волана и изобщо в цялата кола после спира после пак почва и така. За пръв път го забелязах днес преди това не съм го имал този проблем.

Някой може ли да каже какво е
    И да питам така и така съм направил тема сега искам да питам копчето за климатроника или за отопление на задното стъкло като свети лампичката им значи не са вклучени аз поне така мисля или е обратното.( свети=изключено, натисна я спре да свети=включено така ли е или се бъркам)

Свети=Включено
    Като подрусва оборотите менят ли се?
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Друсането свързано ли е с промяна на оборотите на празен ход . А за копчетата щом светят значи работят.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

няма какво друго да е освен играене на обороти ...........
        опцията някой да ти друса колата на светофара отпада
        Alfa156 Against All

Comment

Колега, да не ти вибрира когато се включи перката на вентилатора за охлаждане на радиатора?
          2014: Deutschland über alles

Comment

Така и така е отворена тази тема за друсането искам да попитам на мен така също ми друса но когато съм на полусъединител? Дали това е от съединителя или притискателен диск(или нещо такова) не съм запознат много с тия неща? Ще съм благодарен ако изкажете мение
            Alfa Romeo 156 - 2.4 JTD

Comment

Друсане

И аз го имах този проблем. Обикновено при тръгване когато подавам малко газ. Мисля, че е от маховика. Аз смених съединителя и маховика (последния - втора употреба). Както и да е, за да не се получава това друсане, аз давам повече газ при тръгване.
              156 2.4 JTD 2000 г.

Comment

значи за първото не се променят оборотите като друса това за перката е по-възможно да е. Дайте някакво разяснение точно защо тая перка ми друса цялата кола толкова неприятно и това някъкъв проблем ли е или е нормално.
                За съединителя и при мен друсаше давате повече газ и спира да друса аз си го обяснявам с факта че колата е много коне и просто трябва повечко газ.
                Аз за тоя съединител като е станло дума искам да се оплача, че много доло ми отделя. При вас така ли е и оправя ли се някак?
                Последно моята Алфа е много ниска сравнение с другите в сервиза тях забравих да ги питам ама как да си я подигна и колко ще ми излезе.
                Маса работи питах колкото може толкова кажете и на малкото съм доволен :P

Comment

Първоначално публикувано от mi6onski
                  Дайте някакво разяснение точно защо тая перка ми друса цялата кола толкова неприятно и това някъкъв проблем ли е или е нормално.
                  За съединителя и при мен друсаше давате повече газ и спира да друса аз си го обяснявам с факта че колата е много коне и просто трябва повечко газ.
                  А бе Мишонски-как една перка ще ти друса цялата кола ?!
                  И второ-какви са тия разсъждения,че колата като е повече коне и трябва да друса и хоп-повечко газ-и нещата заспиват?!
                  А бе май са те издрусали продавачите.........това изобщо не е нормално дето тук ми се самоуспокояваш
                  Мисля,че скоро ще ти се обади проблемен съединител.......
                  Aifa-Romeo-156 2.0

Comment

Re: Друсане

Първоначално публикувано от gpetrov_98
                    И аз го имах този проблем. Обикновено при тръгване когато подавам малко газ. Мисля, че е от маховика. Аз смених съединителя и маховика (последния - втора употреба). Както и да е, за да не се получава това друсане, аз давам повече газ при тръгване.
                    Ако ти придърпва при тръгване, по скоро си за диагностика-може свещи или нещо друго да ти е отишло.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Остави колата да работи на място и като вдигне 105 градуса някъде се включва вентилатора. Температурата веднага почва да пада. Знаем, че при Алфа отчитането на датчика е в реално време. Когато вентилатора работи се усещат леки вибрации по волана, но ако са силни и неприятни може би има някакъв проблем, може и от токовете да е. Провери го, за да можеш да насочиш майсторите, като отидеш в сервиз.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

ми значи вчера в сервиза нищо не казаха освен че било перка някаква аз затова съм си спокоен. Иначе при тръгването си е точно от конете качвам се от кола 75 коня на 160 и подавах много малко газ при тръгване, сега като натисна малко повечко, не много всичко си е 6 :P
                        Вчера ми правиха диагностика тук на Примотек казаха, че трябва си сменя въздушния филтър някоя и друга ролка и мн работи по предницата отдоло направо е изкъртена
                        Исках да питам лампичката, че нямам колан спира ли да ви свети.
                        Моята светва като нямам колан, ама ако не си го сложа след 3-4мин спира да свети.
                        Другото мн лампички са ми изгорели пък никъде не показва, че имам изгорели лампи

Comment

Working...
                        X